maanantai 30. syyskuuta 2013

Onnellisuus


Jostain syystä rupesin aamulla kouluun mennessäni miettimään onnellisuutta ja sitä, mikä tekee meidät onnellisiksi.

Onnellisuus on eri ihmisillä eri asioita. Toisille ura on se joka tekee heidät onnellisiksi, toisille rakkaus on kaikki kaikessa, kun puhutaan onnellisuudesta. Usein, kun miettii onnellisuutta, sitä mitä sen saavuttaminen vaatii, mieleen tulee hyvä taloudellinen tilanne, onnellinen parisuhde ja unelmien työ. Mutta jos näitä "onnellisuuden ehtoja" miettii ihan järjellä, niin harva meistä tuntisi mukaan olonsa onnelliseksi ennen 35 ikävuotta...onneen täytyy olla nopeampikin tie.

Onnellisuus on pieniä asioita. Naapurin mummon iloinen tervehdys rappukäytävässä, ensimmäiset leskenlehdet keväällä, irtokarkki tarjous lähimarketissa. Uskon,että jokainen voi tuntea olonsa onnelliseksi, kun oppii iloitsemaan elämän pienistä asioista ja katsomaan maailmaa kauniina ja ihmeellisenä paikkana, aivan kuin pieni lapsi ,jonka päivän huippuhetki on ruohikossa ryömivä perhosentoukka. 

On sääli, kuinka aikuistumisen mukana maailmankuvamme muuttuu. Aika hidastuu ja arki harmaantuu. Normaaleista päivistä > tylsiä päiviä ja tylsistä päivistä > tylsä elämä. Tylsästä elämästä  > tyytymättömyyttä ja onnettomuutta. Siksi on niin äärettömän tärkeää oppia löytämään niistä arkisimmistakin päivistä ne pienet ilot, joiden voimalla jaksaa päivästä toiseen. Ja vaikka onkin päiviä, jolloin kaikki menee pieleen ja on vaikea löytää mitään hyvää koko tilanteesta, niin seuraavana päivänä on onneksi uusi päivä ja uudet jutut.

Joten pää pystyyn ja positiivinen asenne kunniaan! Vaikka pessimisti ei pety, niin voin kokemuksesta sanoa, että optimistina on ihanampaa:) 

--------------------------------------------------------3ssi---------------------------------------------------------- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti