lauantai 28. syyskuuta 2013

There´s no pizza like mättöpizza!






Ihana ystäväiseni Johanna!<3


Maailman häiritsevin essu! Tän on joku joskus tuonu Roomasta läpällä ja löysin tän muitte essujen seast ja aattelin et...tai no en tiiä mitä aattelinXD.... oli hauskaa :D


Vähä virvokkeita miun kokkiohjelmaa seuraillessa



Taivaallisen täyteläinen mättöpitsa

1 pellillinen pitsaa ( n. neljälle syöjälle)

Huom! tämän pitsan kuuluu muistuttaa pannupitsaa, jossa on täytteitä enemmän kuin laki sallii J

Ainekset

3 dl maitoa(vesikin käy)
30 g hiivaa ( vähän yli puolipakettia siis)
2 tl suolaa
4 rkl ruokaöljyä
7,5 dl vehnäjauhoja

Täytteeksi

Itse tein eilen jauhelija, kinkku, ananas, herkkusienipitsaa:
Täytteeksi:
400 g   jauhelihaa
150 g  kinkkua
1 prk ananas paloja ananas mehussa
1 prk herkkusieni paloja
paaljon juusto raastetta,
pohjalle: tomaatti murskaa

Valmistus
Valmista ensin pohja. Lämmitä ensin maito mikrossa kädenlämpöiseksi, lisää sitten hiiva ja liuota se maitoon. Lisää sitten suola ja suolan jälkeen ala lisäämään vehnäjauhoja. Kun olet lisännyt noin 6 dl jauhoista vaivaa joukkoon ruokaöljy, lisää sitten loput jauhot. Taikina kannattaa alustaa käsineen. Kun taikina on jämeähköä ja irtoaa hieman kulhon reunoista, laita se kohoamaan lämpimään ja suljettuun tilaan, kuten vaikka mikroaaltouuniin, älä kuitenkaan laita mikroa päälle! :D
Kun pohja on nousemassa, valmista täytteet. Ruskista jauheliha (varo ettet paista sitä liian kuivaksi) ja lisää mausteeksi suolaa ja jauheliha maustetta oman maun mukaan. Kun taikina on kohonnut n. kaksinkertaiseksi (tai selvästi turvonnut) ota se mikrosta ja vaivaa ilmakuplat pois. Levitä taikina pellille, leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä 10-15 min. Huomaat, että taikina on kohonnut, kun sormella painettaessa taikina on kimmoisaa ja palautuu hieman. Pohjusta sitten pitsasi tomaatti murskalla ja juustoraasteella (juustoraaste sitoo nestettä). Lisää sitten päälle täytteet ja reilusti juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 15-20 min. Paistoaika riippuu uunin tehokkuudesta, joten kannattaa tarkkailla pitsaa jo hieman ennen 15 minuuttia.  

Bon appetite! J


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti